Carregant... (0%)

El ministeri de Ciència i Educació premia un vídeo de Digital-Text per la seva qualitat didáctica i científica

19 setembre 2011

Un vídeo educatiu sobre les lleis de Newton elaborat pel Departament d’Audiovisual de Digital-Text ha guanyat el I Certamen de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia de comunicació científica en la categoria de Mitjans audiovisuals Ciencia en cinco minutos. El vídeo s’ha endut el guardó per la seva capacitat didàctica i creativa per a comunicar la ciència i pel rigor científic.

La FECYT és un organisme del Ministeri de Ciència i Innovació que treballa per impulsar la ciència i la innovació i promoure la seva integració en la societat.

L’estructura i el guió de l’audiovisual Les lleis de Newton estan pensats per aconseguir una completa assimilació dels conceptes per part dels estudiants. El vídeo es va realitzar a l’Institut El Calamot de Gavà i va prendre els propis alumnes com a protagonistes. En les imatges, cada enunciat sobre els principis de Newton s’exemplifica amb exercicis que efectuen quatre estudiants, que posen en pràctica la teoria. Per dur a terme les activitats s’han utilitzat objectes habituals en l’entorn de l’alumnat, com una pilota, uns patins o un matalàs, de manera que són fàcilment reproduïbles.

Els vídeos, simuladors i animacions que inclouen els llibres multimèdia de Digital-Text aprofiten al màxim la potencialitat pedagògica que ofereix el format digital amb l’objectiu d’aconseguir un aprenentatge actiu. Tots els materials estan concebuts i dissenyats per assolir els objectius curriculars alhora que es busca que resultin atractius i motivin l’alumnat.

El premi a les Lleis de Newton suposa un reconeixement a la tasca de Digital-Text per introduir les noves tecnologies a les aules, a la seva aposta pel suport digital i, sobre tot, al seu esforç per treure’n les màximes possibilitats educatives.