Carregant... (0%)

Alumnes de la Rioja se sumen al programa del llibre digital amb Digital-Text

08 novembre 2013

Alumnes dels centres IES Marco Fabio Quintiliano de Calahorra, CEIP Gregoria Artacho de Cenicero y CRA Moncalvillo de Nalda participaran al programa d’incorporació del llibre digital a l’aula de Digital-Text, tot sumant-se als alumnes de Logronyo i Calahorra que ja l’utilitzaven amb èxit.

El director general d’Educació de La Rioja, Abel Bayo, va presentar el projecte que s’implantarà aquest curs a 5è de primària i a 1er de secundària dels centres esmentats. En paraules de Bayo, «l’educació del segle XXI no pot renunciar a la incorporació dels continguts digitals, que ofereixen un ampli ventall de possibilitats».

Els llibres digitals Digital-Text incorporen tot tipus de recursos multimèdia (animacions, vídeos didàctics, exercicis autocorregibles, models 3D, activitats interactives, etc.) que estimulen l’interès i la comprensió dels alumnes en un entorn tecnològic natural per a ells.

La introducció dels llibres de text multimèdia vindrà de la mà de la plataforma de gestió educativa Eleven, un entorn d’aprenentatge «multieditorial, integral i universal» que ofereix als centres educatius la possibilitat d’accedir a tot tipus de continguts digitals, eines de gestió acadèmica i recursos propis de l’educació digital en un únic entorn «molt intuïtiu i fàcil d’utilitzar, que permet la creació, ordenació i personalització dels llibres i exercicis digitals». A més, permet aprofitar recursos como l’Ocepèdia i accedir gratuïtament a aquesta enciclopèdia online, així com consultar diccionaris i obres digitals de suport a l’aprenentatge, entre moltes altres possibilitats.

Per utilitzar els llibres de text multimèdia, els alumnes participants al programa pilot incorporaran a la seva «motxilla digital» la tauleta Papyre Edu1010 de Grammata, la primera amb sistema operatiu Android que incorpora processador d’Intel.