Carregant... (0%)

Descobreix el pla lector amb llibres que els teus alumnes sí que voldran llegir

28 octubre 2015

Elaborar una llista de lectures per als alumnes no és una tasca fàcil. Volem que llegeixin, però no sempre som capaços d’encertar la nostra elecció a l’hora de fer propostes que els siguin atractives. Massa sovint, el llibre que hem escollit «és un pal» o els «fa mandra» llegir-lo. L’objectiu és trobar l’equilibri entre la qualitat literària i els seus gustos sense renunciar a l’oportunitat de treballar valors a través de la lectura, però, com ho aconseguim?

En el fons, el que és fonamental d’aquestes propostes de lectura no és que llegeixin el llibre que els hem recomanat o que responguin un qüestionari de comprensió lectora, sinó que gaudeixin llegint i, d’aquesta manera, alimentar les seves ganes de continuar-ho fent. L’objectiu d’incentivar el plaer lector i fomentar la lectura s’aconsegueix amb més facilitat si ens apropem als seus gustos i els proposem textos que «parlin» el seu mateix idioma. Lectures amenes i atractives que els enganxin i que el fet de llegir-les sigui una experiència agradable per a ells en lloc d’una obligació.

Per facilitar als docents la seva elecció, Digital-Text presenta el seu pla lector amb una selecció de quatre novel·les d’èxit mundial entre el públic juvenil que als alumnes sí que els vindrà de gust llegir:

El único e incomparable Iván: fulleja el llibre i llegeix-ne una ressenya.
Los secretos de los duendes: fulleja el llibre i llegeix-ne una ressenya.
El costat fosc (disponible en català i en castellà)
Reiniciados: fulleja el llibre i llegeix-ne una ressenya.

Per fer les lectures encara més atractives de cara als alumnes, tots els títols del pla lector també estan disponibles en format ebook, tant a Amazon com a l’iBookStore, perquè siguin ells els que escullin en quin format llegir.

A més, el pla lector de Digital-Text posa a disposició dels docents les guies de lectura de cadascun dels títols, que inclouen tot el material necessari per incorporar el pla lector a la programació del centre així com per treballar les lectures a dins i fora de l’aula. A cadascuna de les guies, que podeu descarregar gratuïtament al web de Digital-Text, hi trobareu una completa programació didàctica (que inclou objectius didàctics, continguts, propostes per a un enfocament interdisciplinar i per al treball per competències, i criteris i rúbriques d’avaluació) i activitats perquè els alumnes treballin el text abans, durant i després de la lectura.

Als nostres joves els agrada llegir, ofereix-los lectures que vulguin llegir!