Carregant... (0%)

Un enfocament pràctic, el treball per projectes

04 novembre 2016

El treball per projectes es caracteritza per apropar-se als continguts a través d’una activitat eminentment competencial, en lloc de treballar els continguts de manera estructurada i compartimentada en unitats d’aprenentatge, com s’organitzen els llibres de text tradicionals.

Les característiques d’aquests projectes que permeten construir el coneixement a través de la investigació, l’experimentació i la creació, són les següents:

infografiescatenfocament

Per tant, per realitzar el projecte l’alumne rep informació sobre el problema o repte plantejat; el propòsit i els objectius del treball; el producte que ha de realitzar; els recursos dels quals disposa i els criteris d’avaluació finals.

Així és, precisament, com els plantegen els projectes del bloc que ofereixen cadascun dels llibres Tangram per a l’ESO, presentats en una estructura per pantalles que guia els alumnes i organitza els elements que componen el treball.

El professor pot decidir treballar en un bloc per unitats o per projectes, tot partint d’un llibre de text flexible i adaptable a qualsevol metodologia. Així és Tangram.